Voedselveiligheid

Het bereiden, presenteren en verkopen van panklare groenten, rauwkostsalades en maaltijden vraagt om een professionele aanpak. Om de kwaliteit van onze bereide producten te waarborgen wordt elke echte groenteman periodiek gecontroleerd door een onafhankelijk bacteriologisch controlebureau.

Aan de hand van diverse checklisten wordt het gehele bedrijf doorlopen en hier wordt een rapportage van gemaakt. Eventuele verbeterpunten worden met bedrijfsleiding en medewerkers doorgesproken.

Productmonsters

Om de voedselveiligheid voor de consument te waarborgen worden er van diverse bereide producten monsters genomen. Deze monsters worden in een laboratorium gecontroleerd op de aanwezigheid van ziekteverwekkende micro organismen, voedselveiligheid, houdbaarheid en overige bacteriologische waarden. Om controle uit te oefenen op het productieproces worden er ook diverse oppervlakteproeven genomen van bivoorbeeld de snijmachines, messen en mengbakken.

Al deze inspanningen geschieden om een voedselveilig product te produceren en garanderen. En natuurlijk ook om het niveau van onze aangesloten deelnemers te waarborgen.

Wij zijn trots!

Als Stichting de èchte groenteman zijn wij trots op onze aangesloten deelnemers die actief bezig zijn met voedselveiligheid. Wij zijn er dan ook trots op dat diverse van onze aangesloten deelnemers, als eersten van Nederland in de detailhandel, een HACCP certificaat hebben behaald.

Dus is voedselveiligheid bij uw èchte groenteman is geen loze kreet, maar één van de speerpunten in zijn beleid! Altijd maar met één achterliggende gedachte; het welzijn van de consument!